Mailing

Waarschuwing Meeldauw, Altenaria en Trips

Meeldauw
Op dit moment komen we veel peen percelen tegen met een beginnende aantasting van Meeldauw, Altenaria en Sclerotinia. Als de peen nog lang moet blijven staan is het verstandig om een bestrijding uit te voeren om voldoende plukloof over te houden. Als de aantasting zeer licht is kan soms worden volstaan met een keer beregenen tegen Meeldauw. Bij een open gewas zou je nog kunnen schoffelen dan wel aanaarden tegen Sclerotinia.

Er zijn ook een aantal middelen toegelaten die een goede werking kunnen hebben mits ze op de juiste manier worden ingezet.

  • 10 l/ha Herfomic (Meeldauw en Altenaria) of
  • 5/8 l/ha Serenade (Meeldauw en Altenaria)
  • 4 kg/ha Contans WG (Sclerotinia)

Voor een advies op maat neem alstublieft contact op met uw teeltadviseur, dit om teleurstelling te voorkomen.

Wat we ook zien op dit moment zijn groenbemesters die er op zich mooi op staan maar waar onderin het gewas het klimaat zo vochtig is dat zich hier makkelijk schimmels kunnen vestigen. Controleer uw groenbemesters en maak eventueel eerder kapot om bv de verspreiding van Sclerotinia onder controle te houden.

Trips  
Nu het zo warm is en veel uien percelen gerooid worden is de trips druk in andere gewassen als kool veel hoger. De trips kan veel schade  aanrichten in de kool waardoor er meer blad afgepeld moet worden om een mooie kwaliteit kool te kunnen afleveren. Een probleem is echter dat op dit moment de trips diep in het gewas zit waardoor hij moeilijk te raken is met spinosad.

Wat je kunt doen is tegen de avond OPF vloeibaar spuiten, dit is zoet en daarmee lok je ze uit hun schuilplaats. Na ongeveer 3 uur spuit je dan met Tracer dat een contact werking heeft.

  • 10 l/ha OPF
    Daarna:
  • 0,2l/ha Tracer


Contact

Algemeen

Bezoek adres:
Revisieweg 3, 8304 BE Emmeloord

Postadres:
Postbus 1077, 8300 BB Emmeloord

tel: 0527-631515
fax: 0527-292558
e-mail: info@profytodsd.nl